NK Gaming

Nieuws

Geen Nederlands Kampioenschap in 2014, maar wel IeSF StarCraft II kwalificatietoernooi

Tot onze grote spijt hebben we moeten besluiten om het Dutch Gaming Festival en Nederlands Kampioenschap Gaming uit te stellen naar volgend jaar. 
 
In verband met het faillissement van de beoogde locatie van het Dutch Gaming Festival 2014 (Go Planet te Enschede), zien wij geen andere mogelijkheden dan het festival inclusief het Nederlands Kampioenschap Gaming uit te stellen tot volgend jaar. Door het op het een andere locatie te houden wordt het te kort dag en kunnen we niet de aantallen en de kwaliteit bieden die wij voor ogen hebben met het evenement.
 
Echter hebben we wel besloten om voor één game een kwalificatie te houden van de World Championship van de IeSF (www.ie-sf.org), namelijk StarCraft II. Het StarCraft II kwalificatietoernooi zal op zaterdag 20 september gespeeld worden in het Bonami Spelcomputer Museum in Epe.
 
De winnaar van de kwalificatie voor dit toernooi zal Nederland vertegenwoordigen tijdens het StarCraft II toernooi op de IeSF World Championship 2014. Het wereldkampioenschap vindt dit jaar plaats in Baku (Azerbaijan) van 12 tot en met 17 november 2014. De vlucht en overnachtigen worden door de E-sportbond en IeSF vergoed. De prijzenpot van het Starcraft II toernooi bedraagt $10.000,- en wordt verdeeld over de top 3.
 
Voor het kwalificatietoernooi dien je om 10.00 uur aanwezig te zijn. We starten stipt om 11.00 uur! Aanmelden voor dit toernooi kan door een e-mail te sturen naar r.been@e-sportbond.nl met het volgende:
- Volledige naam;
- Ingame gebruikersnaam en battlenet ID;
- Adres (straat, postcode en woonplaats);
- Geboortedatum en -plaats;
- E-mailadres en mobiele telefoonnummer;
- Kopie paspoort meesturen, geen ID-kaart!!!).
 
Bezoekers hebben gratis toegang tot de toernooilocatie, maar dienen wel entree te betalen voor het museum (8 euro per persoon). Door de beperkte ruimte willen wij ook bezoekers vragen om zich vooraf aan te melden via r.been@e-sportbond.nl. 
 
Nadere informatie om deel te nemen aan het kwalificatie toernooi is:
 - Entree prijs is €15,- per speler.
- Maximaal aantal deelnemers is 32.
- Inschrijven kan t/m maandag 15 september.
- Minimale leeftijd 16+ (indien nog geen 18 jaar, toestemming van ouders nodig),
- Je bent in het bezit van een Nederlands paspoort.
- Je dient een visum aan te vragen voor Azerbaijan op eigen kosten.
- Je dient beschikbaar te zijn in de periode (11 november t/m 18 november) van het Wereldkampioenschap. Indien blijkt dat je niet kunt, zullen de kosten hiervoor verhaalt worden.
- Tijdens de IeSF World Championship 2014 dien je te spelen in het tenue dat je krijgt van de E-sportbond (regelgeving van de IeSF).
 
De Dutch Starcraft League (www.dutchstarcraftleague.nl) zal de streaming van de games verzorgen, zodat ook de thuisblijvers op de hoogte kunnen blijven van de prestaties van de spelers.
 
Voor meer informatie over het toernooi kun je contact opnemen met r.been@e-sportbond.nl of jasper@e-sportbond.nl.