NK Gaming

Nieuws

[NK2013] Vierde lichting gekwalificeerde spelers en teams bekend.

Donderdagavond heeft alweer de vierde reeks kwalificatietoernooien voor het Nederlands Kampioenschap Gaming 2013 plaatsgevonden. Dit keer zagen we de League of Legends teams en FIFA 13 spelers in actie.

Het tweede en tevens laatste online kwalificatietoernooi voor League of Legends kende wederom een uitstekende opkomst. Hierin werd EC Visualize, zeker nadat het team The Party 11 wist te winnen, de topfavoriet voor de laatste kwalificatiespot. Koningslied was, dankzij hun tweede plaats in het eerste kwalificatietoernooi, een belangrijke outsider die zeker niet onderschat mocht worden. Dat laatste bleek ook zeker want Koningslied wist het kwalificatietoernooi zelfs te winnen en daarmee zeker te zijn van een plek op het Nederlands Kampioenschap Gaming 2013. EC Visualize werd in de tweede ronde uitgeschakeld door de verliezend finalist SWATic.

Donderdagavond stond ook het tweede kwalificatietoernooi voor FIFA 13 op het programma en ook hier waren weer veel FIFA spelers op af gekomen. De grote namen in dit kwalificatietoernooi waren k0entje92 en de titelverdedigen IRokus. Echter verloor k0entje92 gelijk al zijn eerste wedstrijd. blauweboon was met 2-1 te sterk voor de topspeler, maar werd een ronde later zelf uit het toernooi gegooid. IRokus deed het een stuk beter. Hij wist het kwalificatietoernooi niet te winnen, maar wist wel een kwaificatiespot op te eisen door als derde te eindigen. Het kwalificatietoernooi werd uiteindelijk gewonnen door S-H-Mante, die in de finale bryfifaking uitschakelde. Justt eindigde als vierde en zien we dus ook terug op zondag 9 juni in Eindhoven.
Aanstaande zondag staat het laatste online kwalificatietoernooi gepland. Op zaterdag 8 juni kunnen FIFA 13 spelers zich ook nog last-minute via Live2Game in Almere kwalificeren.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Overzicht gekwalificeerde spelers en teams tot nu toe:

League of Legends:
NK-gamers (broetoet, Kialys, Metalx, Tabzz, YoungBuck)
Koningslied (Mafdet, Sarlock, Staafmixer, rarely, umpa tumpa)
 
FIFA 13:
Pot 1: Jeremy024, S-H-Mante.
Pot 2: Konings-89, bryfifaking.
Pot 3: Nicknl-11, IRokus.
Pot 4: Patje-FR, Justt.
 
Counter-strike Global Offensive:
TEAM-CHRONIC: (GhT, Perfection, defiNe, lex0r, tIM0)
Chilli Chickens (RALPHSTAH, mikeS, primortjE, r00d, reapoxide)
 
Alliance of Valiant Arms:
Pot 1: Mouse Control (Chukundah, Diusby, Manghost, iGuerilla, t0nny)
Pot 2: Dutch eSports (CareCake, SLCxKillah, SqanK, llRaz0rYll, superFuri)
 
StarCraft II: Heart of the Swarm:
Pot 1: MoonRise en NEEK.
Pot 2: Melle en Darkomicron.
Pot 3: Optimus en Giant. 
Pot 4: Jona en PoYo.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------


Klik hier voor een overzicht van alle kwalificatietoernooien die de rest van de week volgen.