NK Gaming

FAQ

 
Wat is het NK Gaming 2013?
Het Nederlands Kampioenschap Gaming is het meest prestigieuze toernooi voor de Nederlandse E-sporter. Vorig jaar is het NK Gaming voor het eerst op grote schaal georganiseerd. Komende editie zal het NK Gaming onderdeel zijn van het Dutch Gaming Festival.  Voor zowel de competitieve gamer als voor de E-sportliefhebber is het een absolute must om bij deze happening aanwezig te zijn! Het festival is tevens voor een breder publiek toegankelijk dankzij de diverse side activities die aangeboden worden.
 
Waar en wanneer wordt het NK Gaming 2013 gehouden?
De eindstrijd van het Nederlands Kampioenschap Gaming 2012 vindt op zondag 9 juni 2013 plaats in het IJssportcentrum in Eindhoven.
 
Hoe kan ik deelnemen?
Voor elke E-sporttitel worden er online en/of offline kwalificatietoernooien gehouden. Meer informatie volgt.
 
Kan ik komen kijken?
Jazeker! Dit festival is juist toegespitst op bezoekers. Naast wedstrijden op het hoogste niveau zal er genoeg te beleven zijn voor reguliere bezoekers. De entreeprijs voor bezoekers is een symbolisch bedrag van €2,--..
 
Wat zijn de kosten om deel te nemen?
Leden van de E-sportbond kunnen gratis deelnemen. Natuurlijk moet je je wel eerst kwalificeren! Deelname voor niet-leden kost 10 euro en ook niet-leden moeten zich eerst kwalificeren.

Ben je nog niet lid? Zorg dan snel dat je een gratis 'Supporter' lidmaatschap hebt (een betaald 'gamer' lidmaatschap is niet meer vereist om deel te nemen).
 
Welke games worden er gespeeld op het NK Gaming 2013?
De volgende games zijn erkend als officiële NK Gaming 2013 titel:
- [16+] League of Legends (PC, 5vs5, officiele IeSF titel)
- [18+] Alliance of Valiant Arms  (PC, 5vs5, officiele IeSF titel)
- [3+] Fifa 13 (Playstation 3, 1vs1)
- [16+] StarCraft II: Heart of the Swarm (PC, 1vs1)
- [16+] Counter-strike Global Offensive (PC, 5vs5)
 
Wie organiseert het?
Het NK Gaming 2013 wordt georganiseerd door de E-sportbond in samenwerking met IJssportcentrum Eindhoven, Embedded Fitness, Technische Universiteit Eindhoven Fontys Hogeschool ICT en Bonami Spelcomputer Museum.
 
Moet ik lid van de E-sportbond worden als ik mee wil doen met het NK Gaming?
Nee, maar leden van de E-sportbond hebben wel het voordeel dat ze gratis mogen meedoen (mits ze gekwalificeerd zijn). Niet-leden dienen 10 euro te betalen om te mogen deelnemen. 
Ben je nog niet lid? Zorg dan snel dat je een gratis 'Supporter' lidmaatschap hebt (een betaald 'gamer' lidmaatschap is niet meer vereist om deel te nemen).
 
Voor hoeveel toernooien mag ik mij inschrijven?
Je kunt je maximaal voor 1 toernooi inschrijven.
 
Is alle apparatuur aanwezig het NK Gaming 2013?
De computers/consoles inclusief monitors zijn voor de deelnemers geregeld. Iedere deelnemer dient wel zelf de randapparatuur mee te nemen. Denk hierbij aan een headset, toetsenbord, muis, muismat en/of een controller. 

Mag ik een eigen computerscherm meenemen?
Ja, je mag een eigen computerscherm meenemen mits dit scherm niet groter is dan 24 inch. Tevens zijn CRT schermen niet toegestaan.
 
Welke prijzen kan je winnen op het NK Gaming 2013?

  • 1e plaats League of Legends: Kwalificatie spot voor het Europese online kwalificatietoernooi waarbij de top 8 naar het IeSF Wereld Kampioenschap in Roemenië mag afreizen. De vliegtickets en hotelovernachtigen worden verzorgd en vergoed* + 5x BYOC ticket Frag-o-Matic 15.1 + 5x BYOC ticket Netgamez 2013
  • 1e plaats Alliance of Valiant Arms: Kwalificatie spot voor het Europese online kwalificatietoernooi waarbij de top 2 naar het  IeSF Wereld Kampioenschap in Roemenië nag afreizen. De vlucht en hotelovernachtigen worden verzorgd en vergoed.
  • 1e plaats FIFA 13: 1x BYOC ticket Multiplay Insomnia 50  t.w.v. circa € 110,-
  • 1e plaats Counter-strike Global Offensive: 5x BYOC ticket Multiplay Insomnia 50 t.w.v. circa € 550,- + 5x BYOC ticket Frag-o-Matic 15.1 + 5x BYOC ticket Netgamez 2013
  • 1e plaats StarCraft II Heart of the Swarm: 1x BYOC ticket Frag-o-Matic 15.1 + 1x BYOC ticket Netgamez 2013

* Let op: Voor League of Legends geldt dat, mits het team in de top 2 eindigt van het Europese IeSF kwalificatietoernooi, twee van de vijf vliegtickets naar Roemenië voor eigen rekening van het betreffende team komen. De accommodatie wordt wel voor alle vijf spelers verzorgd en vergoed.

 
Wanneer en waar is de IeSF World Championship?
De IeSF World Championship 2013 zal in RoemenIë gehouden worden van 31 oktober tot en met 4 november.
 
Moeten alle spelers een Nederlandse nationaliteit hebben?
Ja, alle spelers moeten in het bezit zijn van een Nederlands paspoort. 
 
Welke leeftijd moet ik hebben om mee te kunnen doen?
Je moet minimaal de leeftijd hebben die de PEGI rating voor jou spel uitschrijft. Echter om in aanmerking te komen voor de IeSF ticket, dien je minimaal 16 jaar of ouder te zijn. Mocht je nog niet ouder zijn dan 18 jaar, dan is er ook nog toestemming nodig van je ouders/ voogd.
 
Staat jouw vraag hier niet bij? Mail deze dan naar info@e-sportbond.nl.